lördag 21 maj 2011

Litar mer på andra än sig själv...

Många personer som lever med en person med missbruksproblematik, eller är uppväxt i sådan familj, litar ofta mer på andra än sig själv. Och därtill väljer ofta att lita på personen med missbruksproblematik, snarare än att lita på sig själv.

Vad leder det till? Naturligtvis en osäkerhet, låg självkänsla och minskar möjligheten att göra bra val för sig själv. Då man lyssnar i första hand om på vad någon annan tycker, snarare än vad man själv känner, tycker och tänker. Våra känslor, värderingar och tankar är våra vägvisare som pekar på vad som är bra för oss och vad som inte är det.

Känner du igen dig?

I sådana fall, vad säger dina känslor till dig? Vad säger din magkänsla? Lyssna på dig själv - och våga lita på dig själv! Du är den viktigaste personen i ditt liv som du garanterat kommer leva med dygnet runt i resten av ditt liv!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad fint skrivet.
Jo jag, som anhörig, upplever att man har ett behov av att bli sedd och bekräftad på ett annat sätt än vad andra jag känner behöver.

Att man är accepterad om någon annan accepterar än, att man blir VÄLDIGT glad när någon gillar en precis för den man är. Det är lycka!

www.aanhorig.blogg.se