lördag 25 juni 2011

Vilja - Kunna - Redo!

Vad krävs egentligen för att en person ska göra en förändring i sitt liv? I stort och smått?

Inom samtalsmetoden Motivational Interviewing (MI) säger man att för att genomföra en förändring behöver man:
1. Tycka att förändringen är viktig och har ett högre värde för mig (än nuvarande situation)
2. Ha tilltro till min egen förmåga att lyckas genomföra förändringen.
3. Vara beredd att börja agera för att uppnå förändring.

Så fundera, har du någon förändring du vill förändra? Eller när du tänker på din anhörige - och förändringen du hoppas att denne ska göra. Hur viktig är den här förändringen - utifrån personens eget perspektiv? (inte andras perspektiv) Och om personen verkligen vill göra en förändring, hur hög tilltro har personen till att lyckas? Risken är att vi kan tycka att en förändring är jätteviktig, men om vi är säkra på att misslyckas, då kommer vi inte våga göra någon förändring ändå.
Och slutligen, om vi både tycker att den här förändringen är viktig, vi ser vinster med att genomföra den och vi har en tilltro till vår förmåga att lyckas. Vad är vi då beredd att satsa för att genomföra den? Är vi beredda att eventuellt bryta gamla vanor, arbeta med nya tankemönster, göra annorlunda i situationer än tidigare? Är vi beredd att prioritera bort vissa saker för att kunna prioritera förändringen?

Hur är det med dig gällande en förändring du vill göra?
- Hur viktigt är det för dig?
- Hur hög tilltro har du till att lyckas? (om du har låg tilltro, vad behöver du göra för att höja din tilltro till din förmåga? Vad kan bidra? Vad kan vara till hjälp?)
- Och till sist, vad är du beredd att göra för att lyckas?

Inga kommentarer: