fredag 10 maj 2013

Ta kontrollen!

Som anhörig får vi lära oss att vi är maktlösa inför alkoholen eller drogen. Det stämmer till fullo.

Men vi är inte maktlösa när det gäller vårat eget liv, våra egna val, vad vi prioriterar, vad vi väljer att göra av vår tid, vilken riktning vi tar i livet. Det är skönt, för det har vi faktiskt makt över! Allt detta och mycket mer kan vi ta kontroll över.

Vem styr ditt liv? Är det du eller omständigheter eller någon annan? Om du låter någon annan eller omständigheter styra då överlåter du ditt liv åt slumpen. Du kan hamna lite varstans.

Om du inte känner att du har kontrollen över ditt eget liv, vad behöver du göra för att ta tag i ratten?

Vad vill du prioritera i livet?
Vad får dig att känna mening?
I vilka situationer mår du bra?
Vad känner du är utvecklande och givande för dig?

Du bestämmer vad du prioriterar och vilken riktning du tar!

Varma hälsningar!
/Carina

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Carina!
Hittade precis hit. Precis vad jag behöver. Min kontroll har jag tappat på vägen någonstans, känns lite som jag bara ramlar nerför och att det är svårt att stanna upp. Ligger för tillfället hemma i sängen med trötthet efter en migrän attack så fick jag syn på din sida....känns som jag faktiskt kan börja klättra tillbaka. .....Tack!

Carina Bång sa...

Vad bra om du kan hitta stöd i bloggen! Vad behövs för att du ska dra i handbromsen nu och börja hitta tillbaka till din stig?
Krya på dig!
/Carina

Anonym sa...

Hej igen Carina.
Har nog börjat dra lite i handbromsen redan. Är nyligen hemkommen från ett meditationslunch möte som var som gjort för mig :) Nu sitter jag här med block och penna, ska försöka svara på frågorna i kontrollbloggen.
Får lite prestationsångest. ...tycker faktiskt att det är svåra frågor!
// Tack en än gång.

Carina Bång sa...

Mmmm, det är inte så lätta frågor. Men börja med en annan som kan vara lite enklare att börja med: vad i ditt liv har du nu som du INTE vill ha? (Ex stress, migrän mm)
Hoppas det är en lättare början...
/Carina