tisdag 3 september 2013

Dalai Lama säger...

   ... en och annan klokhet. Läser just nu en bok om företagsledning och hade inte förväntat mig fundera på de stora frågorna i livet. Men, i boken står det om Dalai Lama och att han bland annat har sagt är att meningen med livet är att försöka vara så lycklig som möjligt.

   När människor är lyckliga bidrar det dessutom till att de visar mer medkänsla mot andra människor än arga, besvikna och bittra människor. Och när vi är lyckliga har vi mera energi och är mer benägna att stödja andra. Det blir en bättre värld helt enkelt. :-)

   Eftersom vi bara har en begränsad tid i detta liv och vi måste lämna den här jorden förr eller senare, så vad vill vi ha för kvalitet under tiden vi är här? Hur vill vi må under tiden? Vilka sorts relationer vill vi ha under den här korta tiden vi har fått här? Hur vill vi bli bemötta och vad vill vi ge till andra?

   Vi kunde inte välja till vilken värld, miljö, familj vi kom till när vi föddes. Förhoppningsvis en positiv och stödjande miljö. Men kanske inte. Hur som helst, så när vi är vuxna, då har vi valet att bestämma hur vi vill använda detta liv vi har fått. För det har vi ansvar och vi har val. Det är det fina. Att vi kan välja.

Källa: Winning without losing av Bjergegaard och Milne

Inga kommentarer: