måndag 13 februari 2017

UTMANING DAG 1


  
Dagens utmaning handlar om att stärka din hejar-klack!

Ett starkt socialt stöd har visat många positiva effekter: Det minskar isolering och det minskar också känslan av skam. Det minskar stress och ökar vår förmåga att hantera stress i svåra stunder.

Så ett starkt socialt stöd mina vänner, det är en mycket viktig del i livet.

Därför, analysera dessa frågor och fundera på om det är någon/några du kan ta kontakt med för att stärka ditt sociala stöd!

* Finns det någon du saknar som du inte pratat med länge som du vet är en person som du blir glad eller får energi av när du träffar denne?

* Vem kan du vara helt uppriktig med utan att behöva känna att du behöver tassa på tå?

* Vem/vilka kan du vända dig till vid en krissituation? (Detta kan vara en vän, släkting men det kan också vara exempelvis en anhöriggrupp eller annat stödförening)

* Vem/vilka kan du skratta och ha roligt med?

* Vem/vilka kan du utöva dina fritidsintressen med?

* Vem/vilka känner du genuint bryr sig om dig?

Om du känner att du saknar någon inom något område, vad kan du göra idag för att stärka det området? Ta kontakt med någon? Fråga någon en fråga? Kolla upp ett nätverk? Gå med i en förening? Anmäla dig till en kurs?
 


  
OBS! GÖR SÅ HÄR FÖR ATT DELTA I TÄVLINGEN!
Gå in på min Facebooksida Coaching & Motivation Scandinavia AB. Se dagens inlägg, samma som detta. Skriv i kommentarerna hur du avser att genomföra din utmaning den dagen eller resultatet av att du gjort övningen.Ser fram emot dina kommentarer! :)
Ha en fin dag!

Ps. Om du vill läsa hela boken och göra alla övningar så kan den beställas på: http://www.adlibris.com/se/organisationer/product.aspx?isbn=9198274686

Inga kommentarer: