torsdag 25 januari 2018

Tävla och vinn 3 självbiografier!

Nu har du chansen att vinna 3 stycken böcker - alla självbiografier riktade till anhöriga! Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att svara på en fråga som berör beroendeproblematik och anhöriga (bläddra ner till "Så här gör du för att delta i tävlingen"). Vinnaren får alla böckerna!

Böckerna som lottas ut är:  


Mitt liv, mitt beslut, skriven av Maria Andersson

Om boken, utdrag från Adlibris.se: 

"Hur vänder vi det negativa till något positivt? Från att ena dagen sitta i rättegång mot mannen som hotat och skadat hela hennes familj, till att nästa dag sitta i möte i London med Diplomater och Kungligheter. Hur kan en tjej från en svensk småstad hamna på ett Casino där man spelar med miljoner och livet som insats? Hur orkar man vidare när kniven ligger mot strupen och vad är drivkraften? Mitt liv, mitt beslut tar oss genom samtliga världar där alla känslorna spelar på samma planhalva."  Vad finns det att skratta åt?, skriven av Maria Höglander  

Om boken, utdrag från Adlibris.se: 

"Vad finns det att skratta åt? är en självbiografi som skildrar en mammas vardag vid sidan av sin sons psykiska ohälsa, missbruk och senare drogberoende. Den visar hur droger förändrar en människa och den visar hur människor runt den beroende blir påverkade och efterhand utvecklar ett medberoende.Författaren låter läsaren ta del av mycket smärtsamma detaljer ur hennes liv, och den är stundtals mycket känslosam."
Snälla mamma… sluta dricka, skriven av Britta Berggren Ericson 

Om boken, utdrag från Bokus.se:

"'Snälla mamma... sluta dricka'. Lappen hittar Britta i garderoben ovanpå en gömd halvtom trelitersbox med vin. Två enkla meningar skrivna av den 15-årige sonen. De träffar allra djupast i hennes inre och ändå kan hon inte sluta dricka.I boken beskriver författaren starkt och självutlämnande hur hennes liv med alkoholen som ständig följeslagare sett ut de senaste trettio åren."
SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT DELTA I TÄVLINGEN: 

1. Gå in på min Facebooksida: Coaching & Litteratur för anhöriga till personer med beroendeproblem (Du måste ha ett FB-konto för att kunna delta). Bläddra ner till inlägget som publicerades idag (25/1), som handlar om tävlingen. DELA inlägget. Om du inte har delat inlägget kan du tyvärr inte vinna tävlingen. 

2. Skicka ett meddelande till mig på FB-sidan där du skriver att du har delat inlägget. Svara sedan på frågan:  

En självbiografi kan både hjälpa personen som skrev den, men även de som får ta del av den. På vilka sätt tror du att man som anhörig kan bli hjälpt av att dela med sig av sina problem, tankar och funderingar till andra?

Klurig fråga? Kanske! Men det finns inga rätta svar. Kanske har du själv upplevt att du har blivit hjälpt av att dela med dig av din oro. Hur kändes det? Eller kanske har du tankar på att göra så, och funderar över vad du skulle få ut av det. Klura på saken och skicka ett meddelande till mig!  


När du skickar ett meddelande till mig är du anonym, om du inte väljer att svara i kommentarsfältet.

Vinnaren meddelas på FB-sidan om cirka en vecka!

LYCKA TILL :) 

/Carina 

Inga kommentarer: