torsdag 4 april 2013

Forskning om barn till alkoholism hos föräldrar

Sitter just nu och pluggar inför en tenta i Rättspsykologi. Där läser jag denna nedslående men viktiga forskningen om att man kan se samband mellan alkoholism hos föräldrarna och barn som har en ökad benägenhet att utveckla beteendemässiga problem såsom antisocialt beteende.

Och att man också ser ett samband mellan antisocialt beteende hos barn och ungdomar om modern lider av depression.

Då tänker jag att som barn till exempelvis en alkoholiserad pappa, finns risken att mamman också utvecklar en depression på grund av alkoholproblemen i familjen. Och den mixen leder då till ökad risk för emotionella och beteendemässiga problem hos barnet.

Återigen visar det hur hela familjen påverkas av att en person har ett missbruksproblem. Och därför behöver hela familjen hjälp!

Vad tänker ni om detta? Skriv och kommentera! :-)

/Carina

1 kommentar:

Malin Strand sa...

Det stämmer jättebra! Min make har missbruksproblem. HAn självmedicinerar och har nyss fått diagnosen ADHD/Aspergers.
Vi har varit ihop i 12 år och dom sista 8 åren har hans ångest eskalerat..han började självmedicinera för 5 år sedan. Nu känner jag att jag är sur, grinig mm. Vi har 2 underbara barn som tyvärr får uppleva att vi gnatar pga hans jävla pillermissbruk.
Har redan kopplat in kurator till barnen mm. Så jag har läget under kontroll på barnfronten. Men jag är så nära väggen..