onsdag 30 april 2014

Att ta tillbaka sig själv

Hej blogg-läsare!

I boken jag skrivit: "Släpp kontrollen - Vinn friheten" för anhöriga påverkade av missbrukets konsekvenser så intervjuade jag "Anki" och jag sammanfatta lite av intervjun här:

Anki levde i en destruktiv relation med Jens som hade alkoholproblem. Relationen fick så småningom ett slut, intervjun tydliggör att det inte är enkelt att släppa taget och gå vidare, trots att relationen är destruktiv. I efterhand har det varit svårt för Anki att förstå hur hon låtit sig själv att utsättas för det som hände i relationen. Självrespekten och självkänslan var borta.
Hur gör man för att få ett större välbefinnande, hitta tillbaka till sig själv, efter relationens slut? Anki berättar att det tog tid, men sakta lyckades hon få tillbaka sin självkänsla. Bland annat började hon gå på yoga. Yogan hjälpte henne att se att hennes kropp och sinne är det hon själv som förvaltar. Det har gjort det lättare att se vad som verkligen är viktigt i hennes liv.

Anki började också och gå på Alanon-möten där hon mötte andra med liknande erfarenheter och där hon också lärde känna en kvinna som blev hennes goda vän. Tillsammans bestämde de sig för att hitta tillbaka till glädjen och ta hand om sig själva.
Idag, många år senare, kan Anki ändå se att hon har växt efter sina erfarenheter från relationen med Jens. Hon känner fortare om någonting inte stämmer och trasslar inte in sig känslomässigt på samma sätt längre.

Mer information om boken "Släpp kontrollen-Vinn friheten" finns här: www.vinnfriheten.se

Den går också att beställa på Adlibris bokhandel:
http://www.adlibris.com/se/bok/slapp-kontrollen---vinn-friheten-for-anhoriga-paverkade-av-missbrukets-konsekvenser-9789163702969


Ha det gott så länge!
/Carina

P.s. Tror du att denna blogg kan vara till hjälp för någon du känner? Dela den vidare genom Twitter eller Facebook, se länkarna till under inlägget! :-)

Inga kommentarer: