onsdag 23 april 2014

Pilotkurs för anhöriga!

2 dagars kurs i "Stödjande Samtal" för anhöriga till personer med missbruk

Lör 14/6 + Sön 15/6. Kl. 09.30 - 16. Stockholm.

Kursen vänder sig till dig som är anhörig till en person med alkohol-, narkotika eller läkemedelsmissbruk. Om du känner att du har försökt allt för att övertyga och övertala personen med missbruksproblematik till förändring men att denne bara upplever sig ”attackerad” och förnekar problemet så erbjuds du på kursen alternativa kommunikationssätt.
Innehållet bygger på forskning inom missbrukarvården och har visat sig positivt för att stärka motivation och vilja till förändring. Det finns inga garantier, det är missbrukaren själv som måste ta beslut om förändring, men det kan trots det vara till fördel för anhöriga att ha kunskap om vad som kan påverka motivation.
 

Kursen är en pilot-kurs. Det innebär att den kommer utvärderas i direkt anslutning till kursen, samt 3 månader efter kursen, för att se om kursen varit till hjälp för de anhöriga i kommunikationen med sin närstående. Detta ligger till grund för beslut om fortsatta kurser för anhöriga.

 

Tack vare hjälp från QvinnoQulan (RFHL) får vi låna gratis lokal. Det gör att vi kan erbjuda ett självkostnadspris på 200 kr/per person för fika och material. 

 
Är du intresserad av att delta i pilotkursen? Skicka ett mail till info(a)carinacoach.se.
/Carina
Sista anmälningsdag: 2/6!

P.s. Tror du att denna blogg kan vara till hjälp för någon du känner? Dela den vidare genom Twitter eller Facebook, se länkarna till under inlägget! :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag deltog i pilotkursen "stödjande samtal för anhöriga", det är jag tacksam för. Jag har också gått andra kurser, grupper, läst all litteratur i ämnet medberoende jag kommit över och gått i enskild terapi. Den här kursen tillförde verkligen något nytt, ett annat perspektiv. Det var väldigt värdefullt att få en inblick i hur kommunikationen påverkar oss alla, vad som kan främja motivationen hos våra älskade anhöriga och vad som kan väcka motstånd. Jag fick med mej många konkreta verktyg att använda, och känner mej stärkt. Hela kommunikationssättet förmedlar också en ödmjukare och mera respektfull inställning till min anhöriga,den hjälper mej att hålla mej inom mina egna gränser. Det var skönt för mej som har lätt för att kliva över gränserna och ta ansvar som inte är mitt. Carina bjuder på mycket kunskap och många erfarenheter, och är generös med sej själv på ett varmt , personligt och proffsigt sätt. Jag kan varmt rekommendera den här kursen till alla som lever med eller nära någon som missbrukar. Den borde finnas som ett självklart inslag i anhörigvård. Tack Carina!

Carina Bång sa...

Tack! Det värmer! Även för mig var kursen väldigt givande och jag håller tummarna för att det blir fler gånger! :-) Precis som du skriver så borde fler perspektiv bli en del av anhörigvården.

Om ni är intresserade av denna kurs, skicka mig ett mail på info(a)carinacoach.se och anmäl intresse!