torsdag 18 oktober 2012

Tips! Dokumentär om kärleksberoende!

Måste tipsa om denna intressanta dokumentär på SVT play om kärleksberoende, och den glider ibland in på även medberoende: http://www.svtplay.se/dox

Love Addict heter den av Pernille Rose Grønkjær. Visas i 28 dagar till!

När ni sett den, skriv gärna här och kommentera vad ni fick för tankar och reflektioner av dokumentären!

/Carina

3 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt bra att kärleksberoende börjar nämnas i sverige, är själv frisk kärleksmissbrukare och när jag slutade med missbruket var det nästan okänt och ingen tog mig på allvar...

Carina Bång sa...

Hejsan!
Håller fullständigt med dig! Det finns flera olika beroendeproblem som det knappat pratas något om.

Men det finns en ljusning, även om den kommer ta tid. Det är den nya internationella kritieriesystemet för psykiatrisk diagnostik kommer, DSM-V. Där kommer beroendebegreppet vidgas och även innehålla andra beroenden som kärleks- och sexberoende. Då tror jag man kommer bli tvingad att ta det på större allvar.

Men om du vill, så får du gärna bidra till lite kunskap här på bloggen! Vill du skriva ett anonymt gästinlägg? I sådana fall mailar du mig på info(a)carinacoach.se. Och jag klistrar in det som ett inlägg. Det skulle vara intressant att få veta hur du 1) Insåg att du faktiskt hade ett beroende och 2) Hur gjorde du för att bli frisk från beroendet?

Tack för din kommentar!
Hoppas du vill göra ett eget inlägg!
/Carina

Carina Bång sa...

Och förresten! I december så kommer en annan gästskrivare berätta om hur det är att vara anhörig till en person med sexberoende. Håll utkik!
/Carina