fredag 7 juli 2017

Fråga 5 - ”Varför ska jag söka hjälp?”

Jag har sammanställt 6 vanliga frågor som anhöriga brukar ställa fundera över när de förstått att någon de bryr sig om har problem med en skadlig konsumtion av alkohol eller narkotika. En fråga om dagen kommer läggas upp under 6 dagar. Besök tidigare inlägg för att ta del av de föregående frågorna!

Dela gärna inläggen vidare, för som sagt, det här är frågor som många anhöriga funderar över! 

Det svåra med att besvara frågor så här generellt är att det inte egentligen finns något riktigt ”rätt och fel”, utan flera olika synsätt och erfarenheter. Därför så behöver DU som läser detta ta ställning till vad som passar dig, din familj och just din relation till den person du lever nära som har en beroendeproblematik. 


Fråga 5 - ”Det är inte jag som har beroendeproblem, varför ska jag söka hjälp?”


Därför att beroendeproblem i familjen påverkar hela familjen med en enorm destruktiv kraft. Man kommer inte undan. Som människa kommer man förändras. Sök hjälp och du behöver inte gå på varje nit och ramla in i alla fällor. Sök hjälp och du behöver inte må lika dåligt. Att lyssna och prata med andra i liknande situation minskar skuld- och skamkänslor. Sök stöd och kunskap så finns det möjlighet att problemen blir mindre och kortvarigare än om du inte söker hjälp. Sök hjälp och du kan vara ett bättre stöd för andra.Ta ansvar för ditt eget liv och mående 

– alla tjänar på det
 

Inga kommentarer: